Koeling van Datacenters

Meer informatie

Datacenter Koeling

Bent u op zoek naar een duurzame en effectieve koeling van uw datacenter? Environmentaldatacenters.com heeft verschillende oplossingen voor datacenterkoeling.

Ruwweg onderscheiden wij 2 manieren van datacenter koeling:
- Hybride
- Compressie

Op dit moment wordt voor datacenter koeling hoofdzakelijk gebruik gemaakt van traditionele compressiekoeling (airco). Het voordeel is dat er een lagere temperatuur bereikt wordt en dat de relatieve vochtigheid optimaal beheerst kan worden. Er kleven echter diverse nadelen aan deze vorm van koeling, waardoor indirecte adiabatische koeling van uw datacenter vaak een betere keuze is. Deze vorm van koeling is duurzamer, goedkoper, neemt minder ruimte in beslag en vergt veel minder onderhoud.

Bij indirect adiabatische datacenterkoeling wordt met een ventilator buitenlucht aangezogen. Hierna passeert de lucht een filter en een adiabatisch pakket van behandeld papier. De lucht komt door een kunststof Recair warmtewisselaar en wisselt energie uit met de lucht die vanuit het datacenter wordt aangevoerd.

De aangezogen lucht van het datacenter is nu gekoeld en wordt daarna teruggeblazen in de serverruimte. De lucht kan eventueel nog worden na behandeld. In praktisch alle gevallen kan echter met deze indirecte adiabatische datacenter koeling op een zeer duurzame wijze voor adequate koeling worden gezorgd.

Op onze website kunt u een vergelijk maken tussen de verschillende vormen van datacenterkoeling. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.