Koeling van Datacenters

Nieuwsbericht

Adiabatisch koelen

Waar waternevel verdampt is energie uit de omgeving nodig. Zo daalt de temperatuur van de lucht. Daarop is het adiabatisch koelprincipe gebaseerd. Dit principe kan eenvoudig toegepast worden om economisch (extra) koelcapaciteit te realiseren. Bij de oplossing voor datacentra die Recair aanbiedt wordt gewerkt met een papieren structuur met luchtkanalen. Deze kan worden bevochtigd. Het verdampend vocht koelt de lucht die door het papier geblazen wordt. De oplossing is zeer effectief en duurzaam. Aandachtspunt blijft wel dat de Nederlandse zomers niet alleen warm maar ook vochtig kunnen zijn. De effectiviteit van de koelers neemt dan af. Uiteraard kunnen Recair en haar partners ook daarvoor oplossingen aandragen. Meer informatie >>

Terug

Meer nieuws

Leo Suiker

Leo Suiker van Addi-cool

We geloven oprecht in het adiabatisch koelen van zeer grote ruimtes en zijn ook altijd op zoek geweest naar technieken om met een wisselaar tot een indirecte koeling te komen.

Lees verder >>

De oplossing

De koelingsoplossing die VA Climate adviseert en Addi-cool bouwt, bestaat uit een licht aluminium frame afgewerkt met kunststof platen, waarbinnen alle techniek is samengebracht.

Lees verder >>
Ton van Arkel

Ton van Arkel is helder in zijn advies

Ton van Arkel is general manager van VA Climaten, een echte specialist op het gebied van klimaatbeheersing in de utiliteit en industrie.

Lees verder >>