Koeling van Datacenters

Nieuwsbericht

Buitenlucht

In Nederland is de buitenlucht in bijna alle gevallen koel genoeg om via de Recair Voluminous een datacenter indirect te koelen. Aangezien de buitentemperatuur in Nederland niet vaak boven de 22˚C uitkomt, hoeft de adiabatische koelmachine dan nog maar weinig te worden gebruikt. Koeling met buitenlucht kan in 92 – 96 procent van de koelbehoefte voorzien. In de overige gevallen wordt binnen de oplossing die we hier beschrijven het waterpakket ingezet: de papieren pakketten worden dan bevochtigd. De verdamping van dit water zorgt voor voldoende koeling. Bij Recair zijn klimaatstudies beschikbaar die aantonen dat deze oplossing in Nederland in de meeste regio’s afdoende is.
Meer informatie >>

Terug

Meer nieuws

De oplossing

De koelingsoplossing die VA Climate adviseert en Addi-cool bouwt, bestaat uit een licht aluminium frame afgewerkt met kunststof platen, waarbinnen alle techniek is samengebracht.

Lees verder >>
Leo Suiker

Leo Suiker van Addi-cool

We geloven oprecht in het adiabatisch koelen van zeer grote ruimtes en zijn ook altijd op zoek geweest naar technieken om met een wisselaar tot een indirecte koeling te komen.

Lees verder >>

Adiabatisch koelen

Waar waternevel verdampt is energie uit de omgeving nodig. Zo daalt de temperatuur van de lucht.

Lees verder >>