Koeling van Datacenters

Nieuwsbericht

Effectiveness

De bekendste indicator om de energiezuinigheid van een datacenter uit te drukken is de EUE: de zogenaamde ‘Energy Usage Effectiveness’. Deze geeft de verhouding aan van de energie die gebruikt wordt door de ICT-apparatuur zelf ten opzichte van de totale energie die het datacenter verbruikt. Bij een EUE van 1,5, wat veel voorkomt, wordt naast elke kilowatt die voor ICT wordt gebruikt ook een halve kilowatt voor de overige voorzieningen gebruikt. Met name koeling neemt een aanzienlijk deel van deze extra energie voor haar rekening. Bij het terugbrengen van de EUE, wat door veel (lokale) overheden en gebruikers geëist wordt, werkt een energiebesparing op de koeling dus het meest effectief. Naast de EUE wordt ook de PUE gebruikt: de Power Usage Efficiency. Dit is hetzelfde cijfer, maar is een momentopname. De PUE gaat over een langere tijd. Meer informatie >>

Terug

Meer nieuws

De oplossing

De koelingsoplossing die VA Climate adviseert en Addi-cool bouwt, bestaat uit een licht aluminium frame afgewerkt met kunststof platen, waarbinnen alle techniek is samengebracht.

Lees verder >>
Leo Suiker

Leo Suiker van Addi-cool

We geloven oprecht in het adiabatisch koelen van zeer grote ruimtes en zijn ook altijd op zoek geweest naar technieken om met een wisselaar tot een indirecte koeling te komen.

Lees verder >>

Adiabatisch koelen

Waar waternevel verdampt is energie uit de omgeving nodig. Zo daalt de temperatuur van de lucht.

Lees verder >>